fredag 13 mars 2015

Tiden går så fort

Idag är det exakt tre veckor tills Gästrikkonst 2015 slår upp portarna! Jag jobbar vidare så får vi se om det kommer några fler figurer innan det är dax! Detta är femte året för mig och jag är lika nervös varje gång. Skall någon gilla mina figurer, vad blir det för respons från publiken. I år har jag fler mindre figurer för det verkar som att det inte är helt lätt att placera de större... Vi får se. Väl mött till påsk skall ni vara! Kom till Strandbaden och hälsa på mig!


lördag 7 mars 2015

Som en kameleont



Jag skulle gärna vilja att folk minns mig som en kameleont. En anpassningsbar överlevare. Eller nej, vad tråkigt. En sådan människa kommer ju ingen ihåg... En som inte syns mot omgivningen. Men man vill inte sticka ut för mycket heller. Min dotter sa en gång att jag faktiskt ser helt normal ut. Att man inte kunde tro när man såg mig att jag gjorde skulpturer. Jag såg inte tillräckligt udda/bohemisk ut. Ja inte vet jag men en kameleont/salamander/ödla har det blivit i allafall! Den var rolig att göra!
Och jag ser fortfarande ut som jag brukar. 

måndag 2 mars 2015

När de kluriga gubbarna känner igen sig...

Pellefant 

Det finns massor av konstiga krokar, fästen och detaljer som är gjorda av järn har jag märkt. Pellefantens ansikte/snabel  är en av dem. Det enda som jag vet vad det är är svansen och öronen i detta fall. Jag vet att jag kommer att få många förslag och riktig fakta av kluriga gubbar som kommer med glada tillrop och underfundiga kommentarer när de ser mina figurer. Jag tror de blir glada när de får förstå sig på konst, vara lite på sin bakgata, att få veta vad man ser. För skrot är inte skrot, och allt är inte som man tror i min konstvärld.