söndag 29 juni 2014

Solen lyser med sin frånvaro

Detta har varit en riktigt blöt och eländig helg. Trots det, har jag golfat båda dagarna. för det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. I går var det riktigt hopplöst, blöt in på bara skinnet blev man till slut, hur bra regnkläder man än har...
I går lite "träning", idag var det singeltävling. I går gick det naturligtvis jättebra och idag - inte fullt lika bra. Jag kom 9/22 och får väl vara nöjd med det. ett fint Höganäskrus vann jagi allafall!


onsdag 25 juni 2014

Min gröna värld

I vår trädgård bakom huset har vi en riktigt grön oas. Vårt hus är täckt av Vildvin/rådhusvin som gör det röda huset grönt och inte släpper in värmen och syrenhäcken hindrar insyn från baksidan. Trädgården är av den vilda, kuperade sorten och skogen vill liksom välla in från sidorna. Tur att det finns lie och trimmers! Jag är inte den som pysslar överdrivet mycket på tomten, men tycker ändå vi hittat en bra balans på vår gröna, sköna baksida! En viloplast att ladda batterierna på, att sola och slåss med myggen. min sköna gröna värld. Jag hade en vision om en liten damm också, men mannen blir inte överförtjust när jag för det på tal...och än är jag inte redo att gräva den själv, kanske inte att göra rent en heller..
 
En fasad som aldrig behöver målas om...





Spajk, herren på täppan


fredag 20 juni 2014

Glad midsommar!

Midsommar- dagen tar aldrig slut- det känns som det aldrig blir mörkt! Jag älskar de här sommarnätterna! Nu finns tid för umgänge och återhämtning, det är precis vad jag behöver - ladda batterierna. Problemet är att när jag går lägger mig, vilket är lite svårt att ta sig för, har jag så himla svårt att komma upp igen, jag är helt slut i kroppen. Men gå då och lägg mig, så jag kan bli pigg, sprallig och positiv igen, för nu är jag en sur, urvriden, knakig liten hög. Midsommaraftonen firas med god mat i infravärmarens sken - då solen är lika blek och klen som jag idag och bara kan skrämma upp termometern till +12 grader. Hoppas värmen kommer snart!

Kanske världens fulaste lilla stång - men den har följt med sen den första egna lägenheten..

I dag blir det infravärmen som får värma oss, när inte solen vill...

söndag 15 juni 2014

Vernissagen på Bunges kapell i Åmot

I dag var det dax, solen sken och jag begav mig till Åmot för vernissage. Jag ställde i ordning det sista eftersom det var kyrkkaffe i vår lokal, så jag kunde inte riktigt färdigställa i fredags. Jag känner mig riktigt nöjd med resultatet, mina skrotisar och Ing-marie Utbys tavlor är fina ihop och det är en superfin lokal att vara i. Som alltid, många härliga möten och samtal, och jag blir helt utpumpad känslomässigt efteråt! Nu skall jag ge mig själv en liten konst-semester i någon vecka och inte ha några sådana krav på mig själv! det behöver jag nu...

Bunges kapell i Åmot








tisdag 10 juni 2014

Slutspurtspippi

Nu är det snart dax för vernissage, på fredag är det dax för hängning/ställning. Jag har förberett mig genom att handla lecablock som jag kan använda som podier om jag känner att det behövs. I morgon skall jag laga en figur som blåst omkull och tappat ögat. Sen så är det inte mycket kvar att göra innan det blir dax att packa för min andra egna utställning. Det känns alltid pirrigt innan man sett besökarnas reaktioner vare sig man har egen eller samlingsutställning. Undrar om besökarna hittar till Bunges nu då, det ligger ju mitt i ingenting känns det som.
Jag har gjort en sista figur, ännu en pippi som ännu inte fått något namn, har ni några förslag? Den är gjord av en gammal hickorygolfklubba och en sax bla.
Doris och namnlös pippi


onsdag 4 juni 2014

Min lilla kryddträdgård

Jag är inte så himla bra med mina blommor får jag erkänna. Inte ens orkideerna vill blomma om hemma hos mig. Dock har jag större tur med örter. Nu har jag gräslök, timjan, basilika, oregano, mynta, chili, citronmeliss och persilja hemma i landet. De flesta kommer från grönsaksdisken på ICA, men fyra av dem har även överlevt vintern i vår pallkrage. Det känns lite lyxigt, nu kan vi krydda maten utan dammiga gamla kryddor, mmmmm underbart. Physalis och tomat har jag också skaffat, få se hur det går med skörden sen.
Myntan tar snart över hela odlingen