söndag 29 september 2013

På äventyr i Östergötland

I somras vann min man en finalplats till en golftävling - My Golftour Master, tillsammans med en annan spelpartner än mig. Då kom vi på att jag och hans sambo skulle följa med och vara caddies. Så nu var det så dax, denna helg! Vi åkte ned till Linköping redan på fredagen och spelade in banan som det så fint heter, då spelade även vi caddies. Landeryds Gk är en jättekul, jättelång och svår bana. Mycket hinder var det. Så nu har vi bott på hotell, ätit gott och rått om varandra. I går var det sen dax och finalen gick av stapeln, 62 lag hade kvalat in och våra gubbar kom på en fin 14:e plats! Bra spelat av dem! En Linas Matkasse vann de som pris, det skall bli kul att prova. I dag känner jag mig lite mosig och seg så det blir inte många knop - man blev liksom urblåst där på slätten. Borta bra men hemma bäst!


Fyra bollar i samma bunker, med det fina vattenfallet i bakgrunden - inspelsdagen



Örjan undrar vilken som är hans boll... Britt tittar på...

Landeryds Gk hål 7


En som är gistnare och mossigare än mig!

onsdag 25 september 2013

Kreativ afton2

I kväll har vi träffats och skapat igen! Det är ovant men jättekul att ha någon att prata med medans man håller på och skapar. Utbyta tankar och ideer. Målet för mig med denna kväll var att göra; inte tänka, som jag var inne på förut. Jag visste att jag ville använda bilder från en sagobok om möss som jag köpt på loppis i någon sorts collage. Och att jag ville på något vis få fram att personen känner sig som en grå mus även om hon vill bli sedd... jag använde duken jag grundade häromdagen och decoupagelim och akrylfärg.
Tiden går jättefort när man håller på och vips blev det godnattdags...

lördag 21 september 2013

Pröva sina vingar

En sliten klyscha är - att få pröva sina vingar. Det är ju så viktigt att man kan våga prova. Jag försöker peppa mina barn och kära att tro på sig själv, det är viktigt att man har mål och drömmar. Lev dina drömmar, dröm inte om ett liv. Jag har läst alla fina ord om och av Kristian Gidlund och hans kamp mot cancern och att han aldrig gav upp in i det sista. Vi har alla olika saker att kämpa emot och det viktigaste - ge aldrig upp! Stötta varandra, tala om för andra hur mycket de betyder, idag, i morgon alltid! Kram till er alla!
Flippan gör Batman varje gång hon kommer ut, för att testa sina vingar?

Gåva till sofie - Boss, akryl och collage
Jag ville peppa min dotter just nu, med en målning av Boss - den finaste goaste vovven! Bra jobbat gumman, du ensam är starkare än du tror!

onsdag 18 september 2013

Inte tänka, bara göra

Jag tänker så mycket hela dagarna, om allt, på allt och inget. Jag tänker så mycket så jag glömmer sånt jag skall komma ihåg... Min hjärna är full och tom på samma gång. Det är jättejobbigt! så jobbigt så jag har fått högt blodtryck, inflammation i käken och prickar. Jag FÖRSÖKER sluta tänka. Det går sådär. Jag har fått träningsprogram av tandläkaren för att slappna av i käkarna och jag målar, samt golfar, då tänker jag inte, för det är då det går som bäst! I söndags spelade jag mitt livs golfrunda. Det var inte ens jobbigt - jag tänkte inte alls på hur man gör - jag bara gjorde, in the flow som man säger. Börjar man tänka går det åt skogen. Det höll i alla 18 hålen.
I kväll har jag grundat 2 dukar med akrylfärg och virkade små dukar. Jag brukar aldrig grunda, det är ovant och jag skulle inte tänka bara göra... det var roligt! men jag tänkte - lite, men kladdade mest och  det var befriande. Någon annan kväll fortsätter jag.
En svartvit variant, dock bara påbörjad

Å hej vad kladdigt det blev, gäller att veta när man ska sluta, kanske för sent?

Så kom han så hösten, jag är redo med nya stövlar

lördag 14 september 2013

Ljuskona i egen design

Man tror ju knappt det är sant, vädret. Dag efter dag har vi fantastiska dagar med sol och värme! Hela tiden tänker man, njut nu för snart är det slut! Så blev det så ännu en härlig dag, denna på golfbanan. Vi fick frukost och Scramble-lagspel som uppmuntran för det ideella arbetet. Så tack till Peter, Lars och Edda för det fina spelet så vi kunde komma 2:a! Fast vi var bäst! :P
På skrotfronten är det stiltje just nu eftersom det inte känns motiverande i finvädret ! Det kommer dagar till det sedan. Jag bjuder er så att titta på min ljuskrona som pryder altanen. Den är inte svetsad, utan jag har använt straps och najtråd. Stommen är grov tråd och galvaniserad taggtråd. Ljuskopparna kommer från IKEA. Prismorna från julpynt... Hm sned och vind är den, men garanterat originell. Ja man kan göra mycket av inget...
Ljuskrona av "modern"taggtråd och IKEA koppar


Vilddjuret på altanen - Doris

onsdag 11 september 2013

Vardagslyx

Skogens gobitar

Crepês med svampstuvning
Ni vet väl att de dagar som kom och gick, det är det som är livet. Min mormor hade en sån broderad bonad med den texten och kanske skall vi ta åt oss mer av det, vänta inte till sedan med att göra saker. Ät på finporslinet, drick ur kristallglasen. Det gör vi (nja inte varje dag). I dag tog vi en underbar tur till svampskogen och det är ju fantastiskt ute nu! svamp hittade vi också. Så det föll sig naturligt att laga nåt av den sen. I dag blev det crepês med svampstuvning. Mmm sitter som en smäck i magen sen.... nu kommer jag inte orka göra nåt mer idag. 

söndag 8 september 2013

Tid att andas, tid att leva

Just nu susar tiden fram. Det har varit en underbar helg, med vila, golf  skogspromenader samt social samvaro. Vi har hunnit umgåtts med familjen och varit till Örjans styvsyster på 50-års kalas. När man gör så har mycket går ju tiden så himla fort och jag vill inte det! för snart är det  vinter och alla härliga dagar går över i kyla och slask. Så det gäller att njuta, här och nu! Jag försöker, allt jag kan...och det doftar så himla gott ute..
Äpplen från nyaste trädet, som vi fick i bröllopsgåva av vännerna

Mynta som skulle räcka till Mojito till en hel studentkår..

Trattisar - skatteåterbäring bara och hämta i skogen

fredag 6 september 2013

Ett litet fredagsryck

Fredagsmys har vi nyss haft med god mat och brietårta,  så nu lutar vi oss tillbaka i soffa och sen är det fotboll på Tv´n så då tog myset slut... :p. Jag tittar inte på fotboll och hockey, men sitter ofta med och kanske läser en bok eller pillar med datorn... eller så somnar jag för det är så himla ointressant!
Men alldeles nyss fick jag ett litet skrotanfall - det var ju ett tag sen nu, cirka 8 veckor sedan. Då brukar jag städa och plocka och känna in innan jag kommer igång och lyssna på radio och sjunga med i låtarna om jag känner igen dem.Jag hade beställning och den är nu klar och så gjorde jag även denna lilla mini-pippi när ändå farten var uppe. Det går så lätt när man inte måste och jag får massor av ny energi.Nu känner jag mig nöjd med veckan som gått och det blir skönt med helg!

Liten mini-pippi




onsdag 4 september 2013

Kreativ afton eller syjunta utan att sy...

I kväll har vi haft kreativ afton eller måleri-syjunta. Jag bjöd hem 2 arbetskamrater på lite måleriövningar och vi hade himla trevligt! Så mycket målat mer än en liten katt blev det inte för mig, men de andra fick upp farten ordentligt, jag hoppas de hade lika trevligt som jag hade. Det smakade mer och vi gör om det igen om några veckor! Det var några år sen jag hade sällskap när jag skapar det var ovant så oj vad trött jag blev nu...(kan ju även bero på att klockan är mkt och att jag cyklat i 2 tim idag)
Tjejerna i full action!

En kattunge blir till

tisdag 3 september 2013

Födelsedagskalas

I dag fyller min man år och det har vi firat kvällen lång. Fika och tårta som brukligt är! Förr var jag en riktig bullmamma och trodde väl aldrig att JAG skulle någonsin bjuda på köpebullar på ett kalas. Nu är dagen kommen, nu har det hänt! Tänka sig - jag överlevde. Jag bakar när jag vill baka, det finns så mycket annat som lockar just nu. Tårta bakade jag i allafall! Grattis än en gång till Gubben på födelsedagen! Det märks att du börjar bli gammal som får så tråkiga praktiska presenter, typ regnställ - hur kul är det? :p annat med mig- jag är ung jag! nio långa månader yngre...

Jag och min gube på golfbanan

söndag 1 september 2013

Fram med mormors kommod

I dag har jag "pimpat" vårt badrum. Jag tog denna gamla "Kommod" eller vad det heter från mormors hus, som sen stått ett antal år i källaren. Och nu var tiden mogen, jag har såp-skurat, kånkat och stuvat om, så nu pryder den sin plats på toan.. En riktigt rejält tung marmorskiva har den och en praktisk låda där jag kan ha alla mina krimskrams smycken. De äkta förvaras på hemlig ort... Ååå det blev riktigt Feng-shui därinne nu...

Mysigt med mormors gamla kommod, Doris provsitter på en gång.