lördag 31 augusti 2013

En hund som kan roa sig själv

Tjoho här kommer jag

Jag såg en solkatt här...

Lek med mig!
Busige Boss som ingår i Nilssons zoo kan verkligen konsten att roa sig själv. Han jagar skuggor och solkatter, samt myggor, flugor och fjärilar. De har han inget problem att se, men en hund, katt eller hare 20 m bort ser han sällan... kan hundar vara närsynta? Ja nu är vi hemma efter en golfrunda och tävling - när man promenerar i 4 timmar då tar det lite emot att gå någon längre runda med hunden sen, vilken tur att han gillar bollar och frisbees sånt; då kan han springa och vi stå stilla! (golfen gick bra vi blev placerade 5/32 helt ok)

onsdag 28 augusti 2013

Lite tomt blev det!


Burklurk
Jag har skrivit om "Burklurken" förut och nu föll det sig så att helt plötsligt är han inte min längre och jag har insett att jag kommer att sakna den! Han har ju stått i mitt kök i snart 3 år nu och liksom gjort mig glad varje morgon. Det var den första figuren jag gjort som visade någon sorts känsla och jag inte bara satte ihop delarna utan ville framföra ett budskap... I går kväll fick han följa med mannens kusin hem för de skulle på 60-års kalas och inte förrän senare insåg jag att jag kanske ångrade mig lite - men det blir till att plocka fram något annat till hans plats! För man kan ju inte behålla alla som man fäster sig vid, men visst är det svårare att lämna ifrån sig vissa saker...

lördag 24 augusti 2013

Måleribeställning gav mersmak

I dag gick KM på Hofors Gk av stapeln. Sedan något år tillbaka har jag gjort tavlor till bäste herre samt dam, likaså i år. Så stort grattis till vinnarna Per och Kicki,! Bra spelat! Hoppas ni gillar tavlorna! Som vanligt när jag gör nåt pyssel så är alla katterna samt hunden med mest mitt i hela tiden. De vet precis var de skall vara för att vara som mest i vägen! Men det bästa man har ska man sätta på bordet heter det ju!
Målningen som jag hade lite trögt att komma igång med gav dock mersmak så nu åker nog färgerna fram igen vilken dag som helst!
Lisa testar pennan


Per Liv skrev jag dit när det var klart

Kicki Lewin vann damernas KM

onsdag 21 augusti 2013

Att glädja en skrotkonstnär

Att glädja en skrotkonstnär är inte svårt! Man kan till exempel åka förbi hennes hus och ställa dit en påse rostiga gamla verktyg, bultar, lås o gångjärn på hennes trappa! För det gjorde Sven! Tack tack till honom! Nu får jag ta på mig tänkarluvan så får vi se vad det mynnar ut i.
Gör som Sven - glädj en skrotkonstnär!

Lite grejs och lite mojs

tisdag 20 augusti 2013

Nu är Truten hemma igen!

I söndags var jag till Tallbo och hämtade hem de konstverk som inte blev sålda för nu är utställningen över. Det känns vemodigt att ta ned dem därifrån för de gjorde sig verkligen bra där! Så jag sänder ett tack till Tallbos vänner som bjöd in mig dit! och tack till alla goa glada besökare som skrivit snälla uppmuntrande saker i min gästbok! också tack till mina kunder, flera av dem kom tillbaka tillochmed!
För en gångs skull känner jag mig som något som liknar pigg och då tog jag ut mig här på kvällskvisten med att putsa fönster på altanen - så vips blev jag trött igen, men på ett annat sätt. Skönt...
Truten framför ett nyputsat altanfönster

lördag 17 augusti 2013

Lycklig som en unge!

I dag spelade jag en golftävling på hemmabanan Hofors GK. Den hette Singha Sweden Friendship och tänka sig att man skulle vara 46- år när man får sitt livs första pokal! Nu var det ju inte så att jag vann, jag kom trea, men endå! Jag vann dock Longdrive i damklassen! 12 gula(fula) Nike-bollar... Nu kan jag mysa lite på altanen som belöning till mig själv! En bra dag.

Mitt livs första pokal!

onsdag 14 augusti 2013

Allergivänliga katter

På nittiotalet var det modernt med dekorationer av målade stenar. Jag gjorde katter, kaniner, ugglor,och en gris! En gång var jag med på julmarknad i Lövtjärn(samma finnskog som i föregående inlägg) med 15 sådana katter. Jag strävade efter att de skulle ha samma storlek som en riktig katt, men de var ju aningen tyngre...
Bilen tog knappt styrning för katterna var så tunga där i bak... ett jäkla släpande var det vill jag minnas. Jag har faktiskt en katt kvar som är min och har legat hemma sedan 1995 och den har bara blivit lite ful i färgen. De målade jag med  vanlig akrylfärg på tub.

Katter av olika de slag...

måndag 12 augusti 2013

Upphittad kulturskatt!

Av en slump när jag letade efter en annan grej så hittade jag det sedan länge borttappade fotoalbumet med bilder av ca 100 målningar jag gjort! Från 1985-2005. Det har gnagt i mig att inte hitta det och jag blev överlycklig nu!
Jag får ju tillstå att jag utvecklats på måleriets front! Vissa är ju rent hemska att se... Men till mitt försvar: Jag har ingen som helst utbildning i måleri, och ja - övning ger färdighet. Det är ju både bra och dåligt att jag bara kopierade bilder... inget lämnas till fantasin... och tillslut blev jag skaplig på att "måla av"... men ack vad trååååkiga målningar. Jag vill inte ens visa vad dåliga och dystra, de var! Tekniken varierar, goache, akvarell, olja, tusch, akryl, liksom underlaget, duk, pannå, bräda, sten, degtråg... nu blev jag nästan lite målarsugen!

Redan 1985 började jag fota mina alster och sparade dem i ett album

En av de "bättre"


söndag 11 augusti 2013

Fläckig som en fjällko

Nu regnar det! Det gör inget för jag tror jag haft en av mina finaste semestrar på länge. Jag har varit massor i solen, jag har badat och vilat! Dock har jag för det mesta haft skor och kläder när jag varit i solen så jag har världens fulaste solbränna. Fläckig som en fjällko -det är jag det! Men vad gör väl det?
I morgon börjar vardagen igen, med jobb och det är ju så det är, eller hur? men det känns lite svårt eftersom jag är en sån som inte skulle vilja jobba alls! Det finns ju massor annat kul man kan sysselsätta sig med... Men, men man ska ju ha pengar att leva på också...
När dimman sänker sig... Hofors Gk

torsdag 8 augusti 2013

Visioner inför nästa sommar

I dag har vi varit på utflykt i de djupa Finnskogarna, med siktet inställt på Åmot och Bunges kapell. Vi tittade på utställningen och lokalen och språkade med "lokal"befolkningen. Jag tror lokalen passar till mina skrotisar och kanske, kanske får jag mer skrot och inspiration därifrån också, för det satt några där som skulle hem och kolla i förråd och bodar. Man vet aldrig vad sådana möten leder till! Spännande! Vi färdades på milslånga slingervägar med få hus och varje gång förundras jag över de som bosatte sig där, för 500 år sen, på 1800-talet och 1960 talet, finnarna de strävsamma, den finska invandringen - fantastiskt! Typ Sveriges vilda västern... min man har sina anor därifrån finnmarken så det blev en nostalgitripp för honom också. Han susade fram där på sina mopeder långt innan 15års dagen och hittar på de flesta vägarna.
Boss och jag på promenad vid Bunges kapell i Åmot
Vill ni ha vinbär? kom och plocka...

måndag 5 augusti 2013

Golfveckan är över för i år

Nu har jag kommit hem igen efter en intensiv vecka med golf och campingliv, Jag har spelat golf fem av sex dagar och spelformen har varierat mellan lagspel, parspel och singelspel.Spelet har funkat bra och jag kom på prisplats tre av dagarna! I vissa klasser var det upp emot 80 anmälda och vi kom 10:a. Det känns mycket bra tycker jag... Solen, umgänget de sena nätterna och campinglivet har gjort mig en aning urlakad så nu blir det till att vila upp sig innan jobbet börjar nästa vecka! Men det är ju härligt med alla vännerna och de fina naturupplevelserna. Ett stort tack tilll alla som var med och jobbade och kämpade, ideellt som vanligt så att veckan höll den fina kvaliteen helt igenom!
Kanske far jag iväg en liten tur till Åmot och tittar på lokalen Bunges kapell som vill boka mig till sommaren -14.
Maken och jag, tidig morgon och redan varmt!
Hofors Gk hål 6, kvällspromenad

Hofors Gk kl 07,00  från hål 4 - när dimman lättar