tisdag 23 juli 2013

I semestertider + summering av vernissagen

Jag har semester och jag känner det i hela kroppen! Det är underbart! För det mesta går jag på någon sorts överväxel och sätter jag mig ned så somnar jag... men nu, nu kan jag läsa, göra korsord eller bara ligga/ sitta och dumtitta på inget, och det är underbart! Det betyder att jag äntligen slappnar av, lite, lite... Jag varvar ju det som vanligt med tråkiga måsten, men vilan finns där.
Vernissagen på Tallbo gick strålande och besökarna var underbara och positiva! Dessutom var de många! Ni anar inte vilken ego-boost det är! De kommer alltid med nya vinklingar och tolkningar och det är jättekul att diskutera med dem! ibland ser de helt andra saker och det får mig att se på objektet med nya ögon,,, Även massmedia var positiva så nu kan jag nöjt luta mig tillbaka! Precis vad jag drömt om men ändå inte trodde skulle hända! Tack till er alla!
utan dig

Min palett

Älskade unge, frieriet, Lära dig gå

Håll truten, Hugin

Råtta, Albyl mannen

Jakttrofe´

onsdag 17 juli 2013

Nu har jag hängt, eller ställt eller satt?

Jaaa vad heter det när man gör iordning en utställning med skulpturer. Inte "hänger" man dem? Ställer man dem? eller sätter? Eller gör man i ordning bara? Mina kära föräldrar var med och skruvade och tyckte till! Jag är  mycket nöjd med lokalen "loftet" i Tallbo, det är som gjort för mina figurer! Det känns mycket tillfredsställande att se och känna det, för denna försommar har varit hemsk och jag har undrat om jag skall ro detta i land och orka till denna dag... Det har varit så mycket strul och elände...MEN nu känner jag ett lugn sänka sig och jag kommer att kunna njuta av min semester till fullo! I morgon kommer pressen dit(kanske) och på Lördag öppnar vi portarna med Vernissage. Jag har aldrig haft "egen" vernissage så det blir en ny erfarenhet!
Såhär glad blir man när man får "hänga" på Tallbo

Loftet på Tallbo

Hugin har fått en sittpinne

fredag 12 juli 2013

Äntligen semester!!

Så var dagen man längtat efter i 48 veckor äntligen här! Nu har jag semester!!
Det känns som vanligt underbart! Det är fortfarande lite att stå i runt Tallbo, så jag misstänker att jag inte får riktig semesterkänsla och kan slappna av innan allt där står på plats... men men jag skrotar på och kan strunta i allt vad tider heter i alla fall. Senaste objektet syftar till att jag har en annorlunda palett när jag gör mina skapelser....
Detalj av "Min Palett"

söndag 7 juli 2013

Nya krafter

Efter denna helg har samlat på mig nya krafter som gör att jag kommer att orka till semestern! Bara en vecka kvar och nu känner jag mig riktigt pigg!
Vi har golfat och jag har skrotat samt varit ute i solen och umgåtts med nära och kära! Med andra ord en fantastisk helg. I fredags var vi på maskeradgolf och det är ju alltid roligt att vara någon annan en dag. Jag skall nog tuffa till mig lite för det var jättebra för golfspelet och i dag gick tävlingen "Äkta makar" och det gick så bra så vi kom 2:a!
I skroterian är det svalt och skönt och jag har färdigställt en ny figur med ett "kärlekspar" som jag inte kommit på nåt bra namn på än, men som jag känner mig riktigt nöjd med faktiskt! När jag skrotar lyssnar jag på radio och det går inte så bra att få in annat än P3 och det är inte klokt vilka dåliga radioprogram det finns! Herregud finns det ingen som granskar det som sänds? I dag var bottenrekordet när "professor" bög skulle åka till Beirut och köpa sex... alltså en dokumentär- på riktigt!! Ja vad säger man...
Delar av "Vi två" kanske den skall heta?

Vi rockar loss

Jag tror jag skall byta stil

onsdag 3 juli 2013

Om man är snäll kanske man får igen det sen...

Jag har alltid levt efter devisen att ärlighet varar längst, och gott samvete är bästa huvudkudden osv. Hittills har jag mest fått ge snarare än ta. Jag har lämnat cyklar, plånböcker, telefoner och hundar till glada ägare men aldrig fått igen det jag förlorat. Förutom nu då... igår tappade jag plånboken och fick ett telefonsamtal från upphittaren innan jag ens saknat den!! Fantastiskt!Tack Snälla, snälla!!
Jag har gjort ett förslag till min plansch till Tallbo och vi får se om jag kör med den eller ändrar mig...

Ett litet planschförslag

måndag 1 juli 2013

Hej vad det går!

Just nu tycker jag att livet rusar på - jag som skall ta det lugnt egentligen. Kroppen protesterar ju lite smått - men SNART är det semester! Och jag försöker andas emellanåt, titta på blommor och djur samt läsa lite som jag brukar... Men tiden rusar fram. Jag var till Tallbo och tittade på "min" jättefina lokal som jag snart skall ställa i ordning. Snart så är det dax och det känns pirrigt...
Ett dike på Hofors Gk