lördag 30 juni 2012

På vernissage i Ljusne

Vingar av stål

Motor Uven

Kraftstationen i Ljusne
I dag har vi varit till Ljusne på Vernissage av Sommarsalong 2012. Det var festligt med musik, snittar och champagne och massor av folk. Så många så man inte såg konsten! Jag gick in igen när det lugnat sig lite och det var ett brett utbud, med allt från film till installationer. 48 konstnärer var representerade. Spännande och kul! Utställningen håller på till 4 aug. Sen får vi se om jag får hämta hem mina fåglar eller om de får flytta någon annan stans sedan.

onsdag 27 juni 2012

Ett enda öga





Det är sannerligen inga lätta uppgifter jag ger mig in på, det här med människor. Förstår inte ens hur jag tänker. Detta är en person jag känner mest av alla, hon är lagom i det mesta, varken ful eller snygg, men målningen blev förfärlig. Så fastän jag kämpade en hel fotbollsmatch blev det uselt! Därför får ni bara ett öga idag! Det blev skapligt, men passar tyvärr inte ihop med det andra ögat, som är för litet och de sitter för tätt! Men jag övar vidare... Det var ju ett självporträtt!

tisdag 26 juni 2012

Investering och uppgradering

Mina "nya" akvarellgrejor
Nu har jag sett massor av filmsnuttar på Youtube om akvarellmålning, så nu är det dax att testa lite. Det kliar i mig av målerilust nu! Det var nog 15 år sen jag förnyade mitt förråd på den fronten. Nu har jag besökt inte mindre än 4 olika ställen för att få ihop prylarna ovan. Dock väntar jag med målningen till i morgon för jag är supertrött efter några dagar med usla leder, och det är till slut tröttheten som får mig "på fall"! Dessutom har jag varit i farten hela dagen så nu när det slutat åska skall jag slå på tv´n och ploppa ned i soffan. Så nya friska tag i morgon!

söndag 24 juni 2012

Testat Speedpainting

Speedpainting

Midsommargolf
Nu blir det kanske lite glest mellan bloggtillfällena och så kan det bli när man har fullt upp med livet! Jag har golfat och umgåtts med nära och kära hela midsommarhelgen! Sedan när jag kommit till datorn har jag fastnat på youtube med instruktionsfilmer med akvarellmålning. Det senaste var speedpainting (nja inte i mitt fall då) så det har jag testat lite i dag, men det är svårt för en långsam och omständig människa som mig... jag måste köpa bättre blandkoppar/paletter och en sorts pipett som jag såg på en film! Nu är jag superinspirerad!! roligt är det!

onsdag 20 juni 2012

Välkommen på Vernissage!


I dag har jag varit med mina två stora skrotisar till Ljusne. De skall vara där hela Juli. Så mitt semester tips blir att leta sig dit så får ni mycket intressant att se vill jag lova. Jag fick ju en liten förhandstitt i dag och det var jätteintressant! Det borde finnas nåt för alla smaker såg det ut som! Det är 48 konstnärers verk som ställs ut där i en miljö som är som gjord för mina pippisar. En gammal kraftstation...Det har jag tänkt och drömt om. Slaggsten, tegel och betong! Ja varmt välkomna!!

lördag 16 juni 2012

En blööööt dag

Liten kråka - akvarell ristad med skruvmejsel och sprejad med duschflaska
I dag på min promenad på golfbanan så mötte jag en liten kråkunge. Han var snäppet torrare än mig och det såg ut som att han undrade nog om jag var riktigt klok? Nä mumlade jag till han, jag är bara en golfare... Fyyy vad jag frös och fy vad blött...  Nu har jag iaf värmt mig i duschen och nu skall jag få god mat. I ett varmt torrt hus, hur har du det kråkan? Vi ses nog andra dagar och då skiner nog solen!

fredag 15 juni 2012

Katten vad svårt!!

Spök- Doris

Doris

Lisa


Spooky Lisa

Go-Nosen Spajk
I dag hade jag en vision om att knäppa 3 underbara katt-ögon kort! Doris fantastiska blå, Lisas gröna och Spajkens gula. Men katterna är ju aldrig stilla, och rör sig precis jämt när jag skall fota dem. Så det blir att ge upp eller skaffa en bättre kamera... Men spökkorten blev lite charmiga tycker jag...
Idag var det dax för studenterna att ta examen så det har vi firat en i dag! Grattis till er alla duktiga ungdomar! Nu väntar vuxenlivet på er! Lycka till!

onsdag 13 juni 2012

Att snigla vilse

2 meter upp i luften på ett stuprör, snacka om att snigla vilse.


Syrenernas tid
I dag har det inhandlats diverse studentpresenter och tillverkats lite plakat och grejer. När jag sen satt och fikade såg jag en som definitivt sniglat vilse i livet. Húr sjutton har han kommit dit, det måste ha tagit jättelång tid... dessutom kommer han ju aldrig till någon mat, stackarn jag tror jag måste rädda han... så när man tycker att livet är lite trist kan man ju tänka att det alltid finns de som har det värre. (hm hur sunt är det att jämföra sig med en snigel?)

tisdag 12 juni 2012

En lång tråkig tisdag...

Vingar av stål ute i sitt rätta element
Jag saknar skrotisarna och drivkraften som får mig att göra dem. Jag är loj, trött, trög och tråkig. Jag har absolut ingen lust att vara i källaren och göra dem... kanske en regnig dag, men inte idag. Jag saknar ett jobb med energi driv och framåtanda. Där man utvecklas och får utmaningar. Den enda utmaning vi har på mitt jobb är att göra allt av inget. Och kanske spara lite till, och nöja oss med ännu mindre. Jag är LESS! Tur att jag har min konst annars har jag suttit på hispan vid det här laget!

lördag 9 juni 2012

Golftävling och veckansutmaning del 6

Kärlekspar ristat med skruvmejsel i akvarell.

filmen "step up" -  förlagan och en god kopp kaffe!
Idag var det tävlingsdags och summan av det hela var att vi spelade riktigt bra, men klantade till oss 2 ggr som kostade oss många slag... så 6:e plats blev det.(och 5 fick pris!)
Som om det inte var svårt nog att måla människor så avslutar jag min veckoutmaning med att måla två människor! (hur tänkte jag egentligen?) Svårt, han såg ut som hulken i ansiktet, och de där hemska händerna. Tror jag skall bara måla såna nästa gång jag utmanar mig själv. Men nu får det vara bra några dar, så jag får längta...

fredag 8 juni 2012

Flickan från Bag in Box,utmaningen dag 5 - människor

En vintetra-flicka

Girasol - Rosado
Ja här sitter jag i soffan och smuttar på ett glas rose´ och njuter av vädret och känslan av att kunna ta ett glas vin utan att bli allergisk. Jag hävdar bestämt att det är svininfluensasprutan som gjorde att jag reagerat starkt på olika tillsatsämnen i viss mat, vin, cider, öl, Wisky och annan färgad sprit. För nu kan jag 2½ år senare helt plötsligt klara det igen. Förklara det ni som kan. Problemen började 2 dagar efter vaccinationen...
Ja dagens måleriövning blir alltså en liten hyllning till vinet Girasol. Inte det godaste, men bra mycket godare till maten än vatten.

torsdag 7 juni 2012

Måleriutmaning dag 4 - människor

Människoutmaningen dag 4 - jag  "suger" verkligen på detta...

Min lilla bokskatt kom idag på posten.
Dag 4 på veckans utmaning - Människorna, jag inser att jag är urusel på det här med proportioner, han fick mini-armar - blä! och händerna sen! Fy. Tur att man inser vad man inte kan. så nu blir det mer öva på detta. Jag hatar att inte kunna!
 Min sommarläsning kom idag. När jag har en bok tillåter jag mig att ligga/sitta stilla, annars är jag en som flänger omkring för det mesta. tyvärr brukar jag somna bara jag lägger mig så jag läser inte så mycket som jag vill.

onsdag 6 juni 2012

Veckans utmaning:människor del 3

En liten gosestund
Dagens måleristund förflöt skapligt. Det kommer att bli värre om människan skulle vara i en rörelse tror jag... Lilla flickan ser inte så munter ut hon heller precis som de andra två.
Idag regnade vi hem från golfbanan för vilken gång i ordningen? Sen när vi kom hem blev det underbart väder! Ja detta väder...

tisdag 5 juni 2012

Uttagen till Konstkraft Ljusne - En sommarutställning

En sommarbrud
Jag såg inte förrän sent i går att jag fått mailsvar från Konstkraft Ljusne att jag blivit antagen med två av skrotisarna dit. De skall få vara där hela Juli. Det känns jättekul! Jag blev så till mig i går så jag vaknade redan fyra i morse och filosoferade runt detta. Naturligtvis har jag så varit trött och seg hela dagen sen. Sen jobb och golfträning och grillníng sen på kvällen. Dagens utmaning kommer från familjesidan och de vigda. Därför tar jag inte med riktiga bilden för jag ändrade lite på den.  Nu blir det kudden!

måndag 4 juni 2012

Egen utmaning - Människorna

Clown - Akvarell ristad med skruvmejsel

originalet

Nu har jag "vilat" ett tag från konsten så nu längtar jag lite efter måleriet igen! Jag utmanar mig själv denna vecka och skall måla en akvarell om dagen, denna gång människor som jag är verkligen usel på att måla. Sen tycker jag det var kul att rita med skruvmejseln så det fortsätter jag nog med. Hur kan det vara så mkt svårare än att måla en fågel, katt eller hund? Mitt mål är att teckna/måla människor som åtminstone lite påminner om originalet. Eftersom jag behöver en bild för att kunna öva, tog jag en från tidningen denna gång...usch han ser mycket räddare ut när jag gjorde han, än i tidningen. Nu plumsar jag ner i Tv soffan och dumtittar lite...

söndag 3 juni 2012

Efterlyses: två medeltida lintottar?

Sofie och Emil på Kalmar slott
Hur kan tiden gå så fort? En vecka har gått och Emil och Johanna har åkt hemåt Göteborg igen. Jag tycker nyss jag var tonårsmorsa, inte ens det är jag längre...
Det är alltid så jobbigt när han åker och man har blandade känslor. Stolthet för att han gör nåt bra, lugn för han trivs och ett stort hål i bröstet för att man vill ha honom här, vara med han och finnas nära. Men man måste inse att han faktiskt är vuxen... det är ju hans liv nu... Den hoppsaskuttande lintotten skuttar i Götet för det mesta nu. Kör försiktigt! Tur att Sofie bor i stan´.
 TUR att vi har katterna. Doris har sovit här i natt, nu är hon trött efter allt bus! Igår hade vi ju årets fest! som flyttade från det nedblåsta tältet till Drömfabriken. Det var tur med tanke på vädret! Vilken god mat och vilket trevligt sällskap! Tack alla!
Slutbusad Doris