söndag 29 april 2012

Ibland behöver man en skyddsängel...

Skyddsängel
När min moster fick bröstcancer och gick bort så fick jag ett guldsmycke som var en ängel av min mamma för att skydda mig. Ingen av oss anade väl då att även hon flera år senare skulle få denna vidriga sjukdom. Det visade sig att vår släkt har en gen med fallenhet för bröstcancer. De dagar jag väntade på svar om även jag var bärare var olidliga och det visade sig att jag inte var det... Då fick jag en aning vad de går igenom alla tappra kvinnor, och män med som får cancer besked idag. Jag beundrar er även om jag inte har en aning om vad ni känner och går igenom.
Denne "skyddsängel" gjorde jag till min tappra mamma, för att hon behövde den och fick gå igenom alldelens för mycket och till pappa för att han alltid finns där för henne och oss andra. Du är värdefull! Jag ville att den skulle sprida glädje och hopp!
Kroppen är en sockertång och cykeldrev är den gjord av. 

lördag 28 april 2012

Lycklig som en lärka


I golfartagen

Sånglärka
Ja nu är jag ganska lycklig, kanske inte som en lärka, men nöjd är jag. Idag har vi golfat i Älvkarleby - årets riktiga golfpremiär för Mackmyra räknas inte riktigt. Det gick bra och det var jätteskönt väder! Så nu är man rosa om näbben igen. Där såg vi lärkor och hörde när de drillade - underbart! Sen hemma igen så krattade gubben medans jag tvättade fönstren på altanen, satte upp gardinerna och dammsög. SEN belöningen för hela dagen - grillat. årspremiären avklarad! Jag lovar att jag somnar ovaggad sen får vi se hur pigg ryggen är i morgon?

fredag 27 april 2012

Lyckodrake

Lyckodrake
Ibland kan man behöva en lyckodrake. Denna gjorde jag till Emil och Johanna när de flyttade ihop. Så han bor nu hos dem i Göteborg! Hoppas han ger dem evig lycka! kroppen/huvudet har legat under vår altan i många år och kom fram när vi rustade den. Som vanligt när godset är så här rostigt så krävs det lite slipning för att få kontakt så man kan svetsa... och tänk att det äntligen är fredag! skööönt!

torsdag 26 april 2012

Dåligt "veder" lika med dåliga leder

Dax för lite Collage
Förr var jag väldigt känslig för vädrets växlingar i min kropp. Jag har ju någon sorts reumatism och Fibromyalgi. Det är inget som påverkar mig direkt i vardagen, jag tycker att jag har hittat en bra balans med motion, vila, kost och nöjen. Men ibland funkar det inte och jag får ont utan synbar anledning. Nu har det spökat några dagar så jag har inte ens lust att gå ned i skroterian fast jag har en beställning. Då brukar det vara lika bra att låta bli, för lusten kommer alltid tillbaka... Så i dag drog jag igång ett collage vid köksbordet istället. Varmare, och jag behöver inte krypa och ta i som jag annars skulle behövat! Collaget kommer att innehålla fotot på 3 generationer. Spännande. Jag fick inspirationen från Elin som jag var på Gästrikkonst med. Kolla in henne på: www.huldasbyralada.com

onsdag 25 april 2012

3 generationer


Tre generationer
Ja nu har ju även vi varit på modelljobb och blivit sminkade och fotade. Det var ett tag sen nu men jag har liksom glömt det i all tumult runt konsten som varit ett tag. Men Ta-da! visst blev vi fina! Tyckte själv de la på så mycket smink så ögonlocken blev tunga, men så syns det inte ens ju!
Har nu två ynkliga vingliga katter som varit till veterinären idag, en munsanerad och en kastrerad. Nu skall vi bara mysa resten av kvällen.

tisdag 24 april 2012

Framtiden

Patrik och Sofie

Johanna och Emil
Ovan här ser ni min framtid! Goaste finaste barnen Emil och Sofie... Jag är oerhört tacksam för mina härliga barn och deras fina respektive. Utan er kan jag inte ens tänka mig livet! Kram till er!

måndag 23 april 2012

Limpa med startsnöre

TaxenMax
Ja idag var det en äkta måndag med inte så mycket positivt på arbetsfronten, tillika en stretig eländig rygg som inte blev bättre av vare sig cykeltur eller långpromenad. Annars brukar jag varmt förespråka motion i alla lägen! Det man inte dör av härdar vet ni! Sen hem till Sofie och hennes goaste lilla Doris. Nu är jag betydligt piggare! Ja ovan ser ni TaxenMax som kom till i en hast efter telefonsamtal i lördags. Nosen är en dynamo, elsladden sitter kvar som ett litet koppel...I morgon får vi se vad de tycker om honom! Sen har jag deklarerat oxå!

lördag 21 april 2012

I städartagen

Tillsammans
I dag fick jag ett riktigt städanfall. Det var garaget/skrotverkstans tur. Så nu har jag varit till återvinningen och Ikea och handlat plastlådor så det skulle bli lite lättare att få ordning iaf. Medans jag städade funderade jag lite över en beställning som jag fått som gett mig lite huvudbry. Det är nämligen så att jag oftast kommer över en rolig grej och kommer på vad man kan göra av den. Nu har ngn ringt och vill ha en specifik sak då blir det svårare. Vad skall jag göra den av?
Tavlan "tillsammans" blev så såld i alla fall. Många gillade den på konstrundan, men ingen slog till. men nu så. Det vart en stor tom fläck på väggen hemma. Den är gjord av de plåtar som jag haft och övat och lärt mig svetsa på. Även sonen Emil har övat lite på baksídan... Då var han 15 och skulle laga mopeden. Nu är han snart 22 och övar på helt andra saker där nere på Chalmers och i göteborg där han bor. Tillsammans har flyttat till Årsunda.

fredag 20 april 2012

Älskade Unge

Älskade Unge på Gästrik konst 2011 i Konsthallen Sandviken

Liten närmare

Titeln "Älskade Unge" säger rätt mycket! Det är en hyllning till min två fina underbara ungar. Som gör mig gråtfärdig av lycka och stolthet, som förvånar mig med sin klokskap och mognad och ibland av naivitet! De är mitt allt! Ibland som nu får jag ormar i magen av oro. Jag gjorde den när Sofie blev sjuk våren 2011, och blev påmind igen nu då vi tillbringat 2 dagar på Akademiska i Uppsala. Det är jobbigt att vara förälder! Och underbart! Det är när man ser dem som man förundrat inser att man inte är 20 år längre, hur har det gått till, barnen är ju för sjutton19 0ch 21? Ja jag vet inte? Jag som fyllde 25 alldelens nyss... Benen på föräldern var ingen lätt match för de var otroligt rostiga och det var svårt att komma åt med slipen för att få bort rosten så det gick att svetsa...Tag vara på varandra där ute. Kram 

tisdag 17 april 2012

Kan en burk vara glad eller ledsen?


En "burklurk"
En vanlig arbetsdag till ända. Sen  har katterna varit på "kattbesiktningen" och vaccinerats och det gick så bra förutom att Spajk fick en 2a på tänderna. Så där blir det ombesikting och besök hos katt-tandläkaren nästa vecka! Lisa blir kastrerad samtidigt så kanske hon får ro i kroppen och slutar jogga mellan fönstren hela nätterna. Idag fick jag en till påse "skrot" med lite gott och blandat. Mmmm kul! Dagens bild är en"burklurk". Det är den första glödlampe-figuren jag gjorde. Burken låg i en eldstad mitt i Tunaskogen. Jag minns så väl när jag satt vid köksbordet och frågade dotra med pojkvän om han skulle vara glad eller ledsen och de svarade "kan en burk vara det - glad eller ledsen? Jaa välj själva. Det var väl ungefär här jag började laborera med uttrycken hos dem. Före det var jag mest glad att delarna höll i hop.Jag tycker att han mest ser förvirrad ut jag. Han längtar kanske tillbaka till skogen... Det var svårt att svetsa i lampsockeln, det gick åt fler lampor för de sprack!  

söndag 15 april 2012

I andra tankar!


Ole Dole Doff

Jag har haft lite bryderier hur jag skall få tag i en till tank till den beställda tranan. Så i går när jag läste tidningen var det ngn som hade flera annonser på gamla mopeder. Då tänkte jag att den personen kanske har en liten tank, eller vet ngn som har en! Så jag ringde och han hade bara hela mopeder, men tipsade mig om en som kanske hade. Kontentan av det hela; titta ovan mina tre nya tankar!! Mmm vad härligt. undrar vem som är gladast, jag eller Donald som "slapp" åka till skroten med dem! Jag tackar och bockar! Här ligger de nytvättade och fina iaf och väntar på nåt spännande... Nu söndag och uppladdning inför kommande arbetsvecka. Kanske jag tom råkar titta lite på hockey i kvällst...

lördag 14 april 2012

Min vakthund

Myrannosaurus

årets första vitsippa från "min lilla skog"

Idag var det äkta vårväder. När jag åkte till Gävle på fm så toksnöade det. Sen nu på kvällen var det ju riktigt skönt ute.. Vi skulle spela golf i Älvkarleby idag men den rundan snöade inne. Vi åkte till Mackmyra istället. Så nu har jag provat den banan också och jag blev positivt överraskad av den! golfen gick skapligt... men kroppen är ju lite ringrostig och knakig!
 "Myran" vaktar nu min ytterdörr och han ser ut att trivas med jobbet! Jag hade ingen särskild tanke när jag gjorde den, mer än att det kunde vara kul att göra ngt av en ljuddämpare, som jag för övrigt hittat i ett dike... Hoppas att han skrämmer bort alla ovälkomna och välkomnar de andra, för han är ju snäll!

fredag 13 april 2012

Ett fasligt Kalasande!

Bästa Farmor Greta och liten katt

Träman med peg
Ja det var ett fasligt kalasande i Vallhov. Nu är det födesedagar som gäller! Det har vi firat efter jobbet i dag. Sofie och lille katt var där oxå och farmor. Så nu är de förevigade, äldst och yngst i familjen! När vi var på den där champagnejakten så passade jag på att ta ett kort på en tavla jag gjorde 2010 med golftema. Jag tror han är lite deprimerad för det är vinter och långt tills det blir dax för golf! Konstigt nog har den inget namn, inte vad jag minns iaf! Nu filmtime med gubben!

onsdag 11 april 2012

Det är grått och regningt men inte i min värld

Söta lilla Puss!
Tänk att jag har liksom blivit "mormor" idag till denna lilla härliga varelse som kanske heter Puss! Världens Gobit! mmmm vill ha! Nu är det slut på friden hemma hos Sofie...

Scherpens backe
Dagens promenad var inte alls oäven för det var riktigt skönt i skogen. Fast det var regningt och grått. Kom på att jag gick och log för mig själv med regnet strilande. Livet är inte så dumt ibland. Efter jobbet levererades 2 av skrotisarna till Gävle.Jag hade liksom tänkt att jag skulle ha uppehåll förutom en beställning som skall göras före sommaren, men jag tänker ut nya saker hela tiden. Hur skall det sluta? Ha! och sen såg jag att man kan göra bilderna större här på  bloggen, tänk att jag lärde mig nåt i dag också! och bildtext fick jag till. Konstigt att jag inte sett det tidigare...


tisdag 10 april 2012

Det där med namnen och en tanke bakom...


När jag gjorde "Rör mig" ville jag få fram känslan av värme och omtanke och att de två figurerna har en relation till varandra, som mellan ett barn och en förälder. Jag ville att järnet skulle utstråla värme även när det svalnat efter svetsningen. Det var mitt mål med denna figur.. först kallade jag den "Bär mig" men så kom jag på att den var gjord av rör-tänger så namnet var ju redan givet! Rör mig tog ganska lång tid att göra eller rättare sägt tänka ut. Nu skall jag på Golf kommitte´ möte för snart drar mitt andra liv igång så smått - golfandet! Längtar. Härligt att man kan ha två hobbies som egentligen inte konkurrerar om min tid, den ena på vintern, den andre på sommaren! Rör mig är ff till salu!

måndag 9 april 2012

Påsken är över!


Det var en underbar påsk, men det känns ändå skönt nu när det är över och man kan sitta i soffan och summera helgen. Jag har mött fantastiska människor, fått höra snälla saker och haft många givande samtal med människor som ser andra saker än det jag ser i min konst, otroligt spännande. Det hade jag inte en aaaning om. Men mina fötter och min rygg vill inte gå på Gästrikkonst en enda dag till! Så på det viset är det skönt att allt blir som vanligt igen. Vi hade gjort i ordning en skön bänk att sitta på och det gjorde jag också, i dag i säker 5 min sen var det full rulle hela tiden. Även i år så var det de rostiga skrotisarna som gick åt först! Även ballerinorna var populära. - Nu tillbaka i "vanliga" arbetsselen igen. Vardag i morgon! Tack till alla som tittade in till oss på Strandbaden!

söndag 8 april 2012

Halvtidsvila


Ja så har då halva tiden gått och det har varit en jämn ström av besökare hos oss på Strandbaden. Lokalerna är helt fantastiska, vad säger ni om utsikten? I går kväll var ett skönt brake när vi var på knytkalas hos galna golfvänner, så nu har jag stretchat skrattmusklerna! Sen undrar jag hur en champagneflaska kan hålla sig undan i en timme  fast 14 pers letar efter den? Ja vem vet...
Ny dag med många härliga möten ser jag fram emot nu! Välkomna

fredag 6 april 2012

En dag full av intryck


Ja så har då den första dagen nått sitt slut, och jag är också helt slut... man formligen duschas av beröm och lovord från trevliga, glada och frågvisa människor. En riktig ego-boost kan jag lova. Det är som jag sa pirrigt innan,eftersom man faktiskt ger en del av sig själv till publiken, och tänk om de inte gillar den delen. Som tur är har mina farhågor bara varit hjärnspöken. Lokalen är fantastisk och sällskapet likaså - Elin framförallt med sina milda, blida kvinnor och Pers fina naturfoton. Det känns som vi kompletterar varandra bra! Ser fram emot fler härliga möten! I morgon tar jag med kameran så det blir bättre kort...
Ett tack till alla som besökte oss idag!!

torsdag 5 april 2012

Jag önskar er en äggstra skön påsk!!


Ja goa vänner nu är det snart dax för att mottaga publikens reaktioner på ens skapande. Det är spännande och pirrigt. Ungefär som när man var liten, kvällen före julafton. Skall man få hårda eller mjuka paket? För mig spelar det absolut ingen roll! Omtumlande vecka har det varit, med uppställningen i onsdags och jag har även blivit kontaktad av ett flertal intresserade som frågat om min konst, som blev nyfikna förra året. Det är otroligt smickrande, det kommer jag att leva på länge skall ni veta.

Så kom nu gott folk till Strandbaden Årsunda. Jag ser fram emot spännande möten med er!

Fred-mån 11-16                     Välkomna!!


tisdag 3 april 2012

Ja då var man "packad" och klar då...


Ja så var en ovanligt häktiskt dag till ända. Först har vi haft planeringsdag på jobbet och det har bara swischat till så var det slut - och det är ju bra och mycket blev gjort. Sen handla och laga mat till påsken för då blir det inte så mkt tid över till det... SEN har jag packat mina skrotisar för i morgon ÄR DET DAX! tänk att jag äger en hel rulle plupp-plast och den kom väl till pass när de vassa fågelfötterna och ballerina armarna skulle ner i lådor. Spännande om det kommer att bli lika bra som jag tyckte att det var på Konsthallen? Det var iaf precis så de gick in i bilen. Om jag skulle göra fler stora får man ha skåpbil...
Ja morgondagen får utvisa hur bra uppställningen eller vad man skall kalla det blir.

söndag 1 april 2012

April, april

Årets aprilskämt måtte vara vädret, eller hur? Någon plusgrad och ömsom sol och ömsom snö. Goaste Sofie kom med vårblommor idag, det värmde mer än solen!! Ens barn är alltid barn och de är allt i ens liv, hur gamla de än blir...
Jag har fortsatt med märkningen och gjort ännu en Ballerina nr 5 fast jag ansåg mig färdig inför påsken. Det bara blev - liksom..

Spajken kommer nära inpå och undrar varför han inte kan få mat - 4 ggr om dan - tycker han!