lördag 31 mars 2012

Operation märkning

Förmiddagen går åt till tråkigheter som: åka med återvinning, panta burkar och handla samt betala räkningar! Jättekul!! Värsta tråkiga tycker jag....
Eftermiddagen tänker jag vika åt att märka de figurer som inte blivit märkta än med min signatur. Då använder jag en sk drämmel och det ser nästan ut som en tandläkarborr. Det är svårt att få det jämnt och den vill liksom sticka iväg åt alla möjliga håll, så det blir sällan som att bara skriva dit texten!
Så Gästrik konst: kom hit nu är jag snart redo!
Sen kommer älsklingen hem från Kina! Skönt att nån kommer hem som kan väcka mig när jag somnat i soffan så slipper jag gå runt och släcka i hela huset 03.30 fler gånger... Det är svårt att somna i sängen sen då... Skålen ovan är gjord av "mutterbrickor".

torsdag 29 mars 2012

Två nya pensionärer

Idag har mina underbara föräldrar arbetat sin sista dag! Så nu har vi fått två nya pigga fina pensionärer i vår stad! Jag är övertygad om att de inte får problem att fylla sina dagar med nya äventyr! som att leta tryckfel i tidningen, gå på rea och en och annan pesnionärsdans kanske? Nä skämt åsido - det blir nog resor och umgås med vänner och familj som gäller där! GRATTIS till er! Ni är bäst! kramar!

tisdag 27 mars 2012

Ugglor i mossen (och tomtar på loftet)

 Ni har väl kanske märkt vid det här laget att jag gillar fåglar... speciellt stora fåglar typ ugglor och tranor... Idag fick jag den ljusa ide'n att jag skulle fota en uggla irl. Jag visste var jag skulle hitta dem, men det var sannerligen ingen lätt uppgift! så ja här har ni resultatet och nedanför ungefär hur jag hade tänkt mig i min fantasi hur bra det skulle bli! National geographic lär ju inte höra av sig.
Bredvid här ser ni min Berguv, som var betydligt mer samarbetsvillig vid fotograferingen.

De var ju några  hundra meter från mig på en elledning. Men min fjuttiga lilla kamera från mediamarkt gjorde ju absolut inte dem ngn rättvisa! Hur naiv får man vara! så jag säger Tack Google!

söndag 25 mars 2012

En plats i solen


Ja så var man mol allena här hemma. De små barnfötterna har slutat skutta på parketten sen flera år tillbaka och gubben är i Kina på jobb. Än går det bra för jag har haft fullt upp - skapat 2 filurer idag. En tax och en Pelikan. Den sistnämde gav mig problem, för som vanligt skulle mr muscle varit här, fy vad det kan sitta fast ibland, gamla muttrar och skruvar. Men det finns ju kaprondeller och jätteskiftnyckar så till slut fick jag loss den! Sen har jag unnat mig en plats i solen på eftermiddagen. Vit som ett lik, tur man inte har insyn på baksidan! Den goda boken somnade jag ifrån till fågelsång och vindsus... mmmmm.... Jag visar bara närbild på Taxen för jag vill ju att ni skall bli nyfikna och komma till Strandbaden i påsk och titta på den på riktigt!

onsdag 21 mars 2012

Trala la vad härligt ute nu...



Ja dagar kommer och går - det går ju så fort nu tycker jag. På dagens promenad i det helt underbara vädret så såg jag faktiskt fjärilar ute! De hade nog date med varandra - hann ta en bild på dem! I skroterian händer inte så mycket just nu men jag har påbörjat en till skål, skall nog göra den lite större än den andra. Men får göra lite i taget för brickorna är galvade/förzinkade och då kan man bli dålig av gaserna som bildas om man svetsar för mycket på det materialet. så det får bli som en liten stickstrumpa som man får göra lite varje gång på istället... Jag fick även lite rostigt kul skrot från en vebod av Svempa på jobbet, så det skall nog bli nåt det också. På lördag åker guben till Kina så då får jag gott om tid till skrotningen när jag blir gräsänka.

söndag 18 mars 2012

En härlig lat söndag


En vanlig skön söndag är snart till ända. Nu skall jag snart gå och laga mat till bästaste dotra. Tortilla wraps blir det idag. Har varit och skrotat en stund och det blev en riktig bolltjuv idag. Så om ni inte hittar era golfbollar finns det en ni kan misstänka.. Sen var det ju det där med tekniken: min dator är så otroligt seg, så mamma till ockmed undrade om jag hade färgskärm och om den gick på ånga! Kanske dax att investera... Men det känns som man vill göra annat för pengarna. Funderar även på om jag skall göra vykort till gästrikkonst, men det kanske är för sent...

onsdag 14 mars 2012

Att vara lite vriden och slå knut på sig själv


Nu börjar förkylningen ge med sig men jag har fortfarande stretiga ömma muskler. I dag cyklade jag till jobbet och det känns att jag gått ca 3ggr/veckan på crossen för det gick lätt som en plätt! Lite träningsverk har jag efter en tur till Golfrangen i Mackmyra i går. Det gick inte alls bra heller, hade urdålig balans tills jag kom på att jag hade mina nya träningsdojor som är modell toning, alltså runda under på mig. Skall ha riktiga skor nästa gång! I kväll har jag påbörjat en man som slår knut på sig själv! Så känner jag mig ibland, för vad gör man inte för att alla skall bli nöjda?
I helgen fick jag en skrotpresent: en påse svansar! (Ja wire då...) Jag önskar jag var lite starkare för det är skitjobbigt att bända med järn, och när jag ropar på Örjan böjer han det lätt som en plätt! Fuskigt!
Han säger att jag skall tala om för järnet var det skall böja sig, men jag kan inte det språket. Tur att han kan! och att han kan lära mig så sakta..

söndag 11 mars 2012

Skrotan skrotar



Fastän jag fortfarande är lite skrotig så pallrar jag mig ned till verkstan' när guben åker och tränar golf! Ja ni läste rätt, jag höll mig faktiskt hemma. Men jag ångrade mig så fort han åkt, för nu vill jag ut jag å'. Men det var tur jag var hemma för det hade nog varit för jobbigt, det hade jag haft surt igen i lederna. Så nu känner jag mig duktig. Det kommer tid för golf sen! Jag blev trött endå.. ,men Ballerina 4 blev klar. Känner mig rätt nöjd! Det märks att det är nr 4 för det behövs inte göras samma misstag utan jag lär mig nåt hela tiden! (även om benet säkert är 1cm kortare för jag hade för mycket ampere)
Sen tog jag en bild på skisserna på väggen och inser att det har blivit en hel del gubbar på mina två år i "branchen" Kul att ha kvar! Nu ska jag svulla i mig en pizza och det var läääänge sen!

lördag 10 mars 2012

Rapport från sjuksängen

Ja så vart man sjuk helt apropå. Jag som i princip nästan aldrig är sjuk! Nu har jag haft över 39 i temp och världens ledvärk, börjar dock krya på mig nu och är feberfri idag. Konstigt för jag var inte snuvig eller hostig, bara febrig... Därför bjuder jag er idag på en bild gjord av Bläck med en sån där penna som man doppar i hornet. Den gjorde jag 1991 och den föreställer ApanPapan som jag fick på min ettårsdag(tror jag). Den följde mig hela tiden och var bättre än alla dockor.
I veckan har jag valt podier till konstrundan.

söndag 4 mars 2012

En lååång söndag

Ja dagen börjar i tv soffan,- vasaloppsdags! Sen träning, tvätt och mer soffa - med god bok! En återhämtnings-dag. Skrotiga leder som knakar och stretar, det får jag dras med emellanåt. Sen på eftermiddagen var jag så redo för Ballerina3. Hon kanske har ont i lederna hon med, för hon sitter...Eller så har hon tränat lika hårt som jag så hon behöver vila... Det var lite pyssligt med "kjolen"

lördag 3 mars 2012

Redan Mars

 Ja tiden susar fram och det är redan mars! I veckan har jag hämtat gästrikkonst katalogen så nu har jag några hemma ifall ni är intresserade och vill köpa! Jag valde att publicera "Rex" som är en häst gjord av en Rexcykel och ett bromsbelägg. Jag kan tillägga att jag brände mig ordentligt, när jag gjorde denna för jag höll i en hov när jag fällde upp visiret, och satte den på läppen inte skönt kan jag tillägga!
Sen har mina nya visitkort kommit också, med större text för oss 40+are som inte ser utan läsglasögon, och bloggen står med också! I dag känns det som att jag skall leka pangis och gå ut och hacka is på gången så ingen slår ihjäl sig när de ska besöka oss... Ha det gott!