onsdag 29 februari 2012

Vårkänslor


ÅÅÅ nu är det vår! Jag såg en lurvig liten varelse korsa min väg, på min promenad, är inte det tidigt? (lånade bilden på google) då jag inte hade kameran med...  massor av energi, var på Golfmöte sen bums ned till skrotisarna. Konstaterade i går att jag inte behöver göra fler nu om jag inte vill... Det är tvärtom pedagogik för det är då det blir kreativt när man inte behöver prestera. Ännu en Birdie klar, nr3. Lisakatt är en riktig linslus, som vanligt.

söndag 26 februari 2012

Fallen Ängel

Ja några Ballerinor har jag inte sett röken av denna helg, för jag har inga armar till dem än, måste hitta nåt till det. Däremot fick jag en låda skrot från ett lokalt stort stålföretag i går! Den innehöll bla lockigt stålull, vilket genast fick mig att tänka på hår. MEN det gick inte att svetsa i, det brann av direkt, så nu blev det en "Fallen Ängel" med lockigt hår(som sitter fast med en tiara). Ja det blir inte som jag tänkt ibland. Ballerinorna får vänta.. Jag har även fållat byxor och lagat hål i byxor. Nu ut i solen!

torsdag 23 februari 2012

Förberedelser

Att göra en Ballerina! Nu pratar vi inte om kakor(för det har jag ju slutat med)  Hur går jag tillväga då? Nu vet jag redan innan vad jag skall göra, eftersom jag redan gjort 2 i en serie av fem! Ballerinor. Jag söker bilder, oftast på nätet - Google... sen skissar jag av dem, alt skriver ut. För det är viktigt med anatomi - så gör jag även vid fåglarna. Sen ner i verkstan. Det kommer att gå åt saxar, metall-bakformar, gafflar och muttrar...

Ett tips till alla skapande människor: tag kort på era verk och skriv ned era tankar och funderingar i en äkta bok, den har ni sen kvar... även om ni skulle "bli av med verket" på något vis. I denna finns mina skrotgubbar!

tisdag 21 februari 2012

jakten på en lila DVD skiva

Ja så var då jakten över och 1-0 till mig! Den förbaskade lilla LILA dvd skivan med ca 20 mappar med foton från familjens resor och högtider och lite av mina målningar är äntligen återfunnen! Hurra!! Fantastiskt hur ostrukturerad man kan vara fast man tänker, jag lägger den här så vet jag.... sommaren 2008 hade jag ett antal akvareller med tema från golfbanan, visade på restaurang Albatrossen på Hofors GK som är min hemma golfbana. Det var en lek med orden "birdie", "Eagle" och "Albatross" som fick en annan innebörd för mig Första bilden är en Fiskgjuse som brukar synas vid banan och sjön Storgösken. 
Nu längtar jag till våren och golfen!

Albatross 
Birdie

söndag 19 februari 2012

Järnspikar oxå!


I går när jag tvättade köksfönstret så låg där en krokig, rostig spik på fönsterblecket (hur nu den har hamnat där?) Jag tyckte genast att det skulle vara en fin näbb till en liten pippi... så idag, sagt och gjort, nu kom den som skulle bli till när det blev en orm istället! en järn 3:a, en spik, en näve småspik, 2 skruvar, lite julpynt och muttrar..  äkta garage-skrot!
Våren är iaf här, med ömsom sol, ömsom tok-snö. Härligt! Det är då man ser hur skitigt man har och kommer på att man skall putsa fönstrena.
 Fina vita tulpaner unnade jag mig idag. De nyser jag inte av, men gula, konstigt!

torsdag 16 februari 2012

Jobba, tvätta, laga mat, diska och slutföra en stjärt!

En dag som många andra; jobba, tvätta, laga mat och diska. Sen ner i verkstan och slutförde ornitologernas mardröm, en kortstjärtad häcksaxnäbb kanske, eller vad den nu kan heta. Jag har ju kallat den "vingar av stål" när jag gjorde den men vet inte.. Är namnen så viktiga? Ja så här blev rumpan iaf! Nedan ser ni en annan fågel som gav Örjan lite att jobba med det var inte så enkelt att skruva i denna skruv! De som använde den när de timrade sina hus hade nog slipat den innan tror jag.. Den tanken kommer från en MC och den ovan är från en moped. Om ni har ngn liten tank som bara skrotar där hemma skulle jag bli jätteglad om ni tänker på mig! Nu drop in the sofa -för jag är trött av min allergi efter att jag drack 1½ glas vin i lördags! Prickig igen - där fick jag! Än kliar det!

tisdag 14 februari 2012

Jag skall bara...

Idag hade jag två uppgifter: 1: göra klar "vingar av stål" dvs sätta dit en stjärt, men vad skulle det vara?
                                          2. Börja på en till "Birdie" av en av klubborna jag just fått...
När jag rotade efter lämplig stjärt kom dock stötdämparna från en gammal bil i min väg och med ett handtag från en militärcykel och ett fäste till en julgransbelysning, tå muttrar och så VIPS det var ju en orm ju! - "ormen långe" kanske? Ibland är ställtiden snabbare än genomförandet och det är också underbart men ovanligt i min värld..Nu skall jag hem till mamsen och pappsen och vara smakråd vid tapetval... Ha det gott!

lördag 11 februari 2012

Nytt från Skogsgatan




Äntligen har jag fått ny gastub, den tog slut i lördags mitt när jag hade bästa farten på vingsvetsningen. Men nu har vi inhandlat Mison18 till min lilla verkstad. Så nu skall här skapas!! Det kanske var bra så jag hann fundera hur jag skulle gå vidare med vingarna gjorda av knivblad från Mora. Nu är det bara fötter och stjärt som fattas!
I veckan har jag ramat in foton på ungarna som jag satte på hallväggen - det blev riktigt bra tycker jag. Det känns att vi går mot vår och ljusare tider, för jag orkar mer och somnar inte varje kväll kl 8 i soffan.(hm, bara varannan..)Det kan ju även bero på att jag lagt om kosten och börjat träna... Sen tog jag med kort på gobitarna mina.

tisdag 7 februari 2012

En hästtjej



Jag är i grunden en riktig hästtjej som levde stora delar av min ungdom med hästar och likasinnade hästdyrkare... Det var stora och små, gamla och unga tjocka och smala hästar. Jag hade inte varit den jag är i dag utan dem! Alla mina tidiga målningar innehöll hästar och så även några av de senare. Här syns Winston, men jag glömmer aldrig heller Laura, Lay-On** och Frallan. Dosack och Puli III. Min dotter tog över och blev även hon en hästtjej så då blev man ponnymamma. Det var jag ganska länge även om ponnisarna byttes ut emot stooora Fella. Det enda jag saknar från den tiden är när man får byta luft med en häst och kvällsfodringar när det är lugnt i stallet och hästarna mumsar hö, det är myyysigt det. Sista bilden är på mina fåglar Zipper och Flippan. Dem tjatade sig Sofie åt för 8 år sedan. De lever numer ett undanskymt liv eftersom Lisakatt gör allt för att fånga dem...

söndag 5 februari 2012

En rysk yoghurtgumma


Tyckte att "Ballerina I" såg ut som en rysk yoghurtgumma i ansiktet så jag beslutade mig för att slipa ned svetsarna som hennes huvud var gjord av. Sagt och gjort - men jag vet inte om det blev bättre... Kanske ser hon lite yngre ut, och gladare hur man nu kan det i den poseringen!
Vädret är lämpat för skrotning så jag börjar även med vingar av stål men kör fast och får finurla lite till, nu skall jag krypa ned i soffan med katterna och gubben och läsa en god bok!
Finaste Lisa som alltid ser ut som Ewil Lisa men är världens goaste!

torsdag 2 februari 2012

Med vingar av stål!

I dag var det lilla julafton på Skogsgatan. Jag fick mina knivblad från "moraknivsfabriken" Mora of Sweden. Fick en ide' att ringa dem när vi passerade Mora på hemväg från Sälen förra helgen. Häftigare än matbestick!
Ett varmt tack till dem! Nu skall här göras vingar! Måste bara klura ut vad för filur det skall bli... lite detaljer fattas... Som huvud tex, alltid problem med det.