tisdag 31 januari 2012

Ställtid

MIG svetsen i farten. Bilden togs när "Hattifnatta" gjordes av en båtshake som legat i jorden under vår altan. Det var jättesvårt att svetsa den, för den var otroligt rostig så jag fick slipa djupt på den först för den var inte strömförande av all rost...
Jag har ganska lång ställtid i mitt skapande. Det är den tid det tar från att jag betämmer mig för att göra en grej, samlar material, skissar och funderar fram till att jag verkställer. Problemlösning. Förväntan. Ångest? Själva hopfogandet tar i sammanhanget kort tid... i dag har jag förberett 2 nya objekt, genom telefonsamtal och att en vän var hit med material som jag fick, nu fler golfklubbor! Sånt gillar jag, Tack tack Christer!!

söndag 29 januari 2012

Mojänger och mackapärer


Ja så var det söndag och helgen har susat iväg. Jag gillar Mulle Meck han har en bra inställning, ta lite mojänger och mackapärer så blir det en bil, båt, eller flygplan eller varför inte en fågel! - Det finns inge skrot säger han...dessutom ser min verkstad lite ut som hans bakgård. Så här blev det av golfklubban! - Nu gick det ju inte att svetsa i klubbhuvudet som jag trodde, för det var mässing eller nåt i sulan, så vi(hm Örjan) fick borra och skruva i en skruv. (tack gubben!) den gick det sen att svetsa i. Man lär sig nåt nytt varje dag. Dessutom har jag träningsverk i armarna, nacken för vi har möblerat om i hallen, det ni, det är tur man är vältränad! :o

fredag 27 januari 2012

Äntligen fredag!

Så var ännu en arbetsvecka till ända! I helgen skall jag anta utmaningen att göra ännu en "Birdie!" med lite golftema denna gång - se lite ovan vad jag kommer att använda! Använd fantasin, vad kan det bli tror ni?
Nu har jag haft ett uppehåll i verkstan 2 v så jag är riktigt sugen och det är ju bra!

måndag 23 januari 2012

Mina "sponsorer"

Idag ringde jag ett givande samtal till en eventuell " sponsor". Återkommer när jag fått besked, men det är ngt häftigt! Jag kom på att jag vill passa på att tacka alla snälla personer, privata och företag som skänkt skrot till mig! Utan er blev det ju inget! Vänner, grannar, släktingar och bekanta: TUSEN TACK!!! Tack för att ni orkar leta i garage och källare, uthus och vindar.... Jag vill att ni skall tänka er för, för man vet aldrig vad det kan bli av lite skot! Denna lille gubbe har jag gjort till min söta granne Anders för att han lånade ut sin svets till mig när min sa upp sig med ett POFF.

söndag 22 januari 2012

En fjällweekend

Hastigt och lustigt kommer vi på att vi skall åka till fjällen på en weekend. Vi bokar och åker med en veckas varsel. Så nu har vi varit i Tandådalen med dotra och pojkvän. Vi har haft en helt underbar helg. Skidåkningen gick skapligt fast det var några år sen sist. Tur att ingen hör min inre röst som låter som Stighelmer och mest säger Åååååååå. Vi hade otrolig tur med vädret, mindre tur med kortspelet på kvällarna. Jäkla ungar på och lira kort, undrar vem som lärt dem?



måndag 16 januari 2012

Katter och Kråkan


Jag berättade ju att jag målat i drygt 25 år, men jag kan inte just nu hitta mer än detta kort på en oljemålning av de två kattsyskonen, eftersom alla tavelbilder finns på "riktiga" papperskopior och en cd skiva som jag inte hittar just nu, får väl leta vidare..Skulle uppskatta att det är ca 50 tavlor jag gjort... Sen är det underbare Spajk, min ständige fäljeslagare i garaget som nosar på Kråkan. Den figuren gav mig tinnitus och muskelvärk för jag trodde i min enfald att jag kunde böja spadbladet som den är gjord av utan att värma det... Jag bankade och bände, men ingenting hände.Ville inte lyssna till Örjan (hm inge envis alls, MÅSTE prova)  Jag fick faktiskt åka till en smedja och få hjälp att böja den!

lördag 14 januari 2012

Mina Bördisar

Här ser ni Apollotranan, en av mina Bördisar. De som kan ngt om veteranmopeder tittar snett på mig efter denna beställning från Åshammar. Men det är Karin som gav mig tanken- inte mitt fel alltså!
Jag hade problem med huvudet, men valet föll på en tornfiskburk och en IKEAsax. Jag blev rätt nöjd faktiskt. Om jag gör bra ifrån mig kan det bli Birdiesar på golfbanan oxå och de lämnar alltid en skön känsla. Hemma har jag så mina 2 riktiga Bördisar- Zipper och Flippa - Nymfparakiterna. De kan både prata och låta illa.

torsdag 12 januari 2012

En riktig "tavla"

En beställning på en rejäl tavla 120*60 cm med Livets Träd i solnedgången. Färdig jan- 12. Det var svårt att göra den plan, jag var hela tiden rädd att den skulle bångna, så jag låg på golvet och svetsade en liten bit i taget... Men den höll sig. intressant att se om den kommer att rosta vidare..Nu pryder den sin plats i Storvik...

onsdag 11 januari 2012

Gästrikkonst 2011

2011 var jag med för första gången på Gästrik konst. Jag var chockad och stolt att juryn godkände mina skrotgubbar. Jag har sökt flera ggr till olika jurydömda utställningar  men aldrig kommit med, de tavlor jag gjorde var varken tillräckligt orginella eller kvalitesmässigt goda för att få vara med... Men skrotisarna dög!





Jag blev tilldelad Konsthallen i Sandviken och hade där en fantastik upplevelse. Vilken feedback! Jag är fantastikt nöjd! Det gav ju mersmak som ni förstår.

tisdag 10 januari 2012

Nybliven bloggare, hur det hela började.

Hej och varmt välkomna till Min blogg! Tanken är att jag skall dela med mig av min vardag med skapandet.
Jag har ju målat i 25 år i alla tänkbara tekniker på alla tänkbara material. När jag så skulle göra ett eget projektarbete när jag läste bildpedagogik på Högskolan i Gävle, kom jag i kontakt med svetsen och skrotet. Jag valde det för att jag ville göra något jag aldrig gjort och jag tyckte att jag provat det mesta i måleriet. Dessutom fanns MIG-svetsen tillgänglig och oanvänd i källaren och min snälle man gick med på att lära mig svetsa.Skrot fanns det gott om i garaget. Det var både svårare och lättare än jag tänkt mig. Järnet är ju i princip omöjligt att få som man vill med böjning och så, egentligen skulle jag haft en smedja också... I början blev jag galen för jag kunde inte "sikta" heller...
Nu vet ni hur det började. Jag gjorde fem "gubbar" till examen våren 2010. De såldes samtliga på Gästrikkonst påsken 2011. Här ovan ser ni tre av dem: Svanen, Främmande Fågel och Krax.
Nu är jag i full fart med skapandet inför påsken 2012 med en ny konstrunda. Denna gång på Strandbaden i Årsunda.